Online Starters event KVK

Na het kleine incident van vorige week, was ik er deze week weer helemaal klaar voor! 🙂

Dinsdag 31 mei heb ik meegedaan aan het Online Starters Event van de Kamer van Koophandel. Dit waren online te volgen seminars. Zo had je de volgende webinars: “Starten vanuit de WW”, “Alles draait om geld”, “Starten van een eigen bedrijf”, een vragenuurtje met een adviseur van de KvK, gevolgd door “Hoe verkoop je jezelf?” (die ik zelf zeer interessant vond! Er werden handige tips verteld over hoe je al vanaf de eerste handdruk een indruk kunt achterlaten op je potentiele klant). Daarna een vragenuurtje met de Belastingdienst, vervolgens de webinar “Succesvol ondernemen met een webwinkel” en tot slot “Starten als ZZP-er”.

Dit duurde van 10.00 ‘s ochtends tot ongeveer half 10 ‘s avonds, en het meeste heb ik ook opgenomen via software, zodat ik het later nog na kon kijken. Enkele belangrijke dingen die naar voren kwamen, waren: het businessplan schrijven en verzekeringen afsluiten. Er werd helaas wel veel uitgegaan vanuit product-bedrijven (die dus iets verkopen), en geen dienst verlenende bedrijven. Wat wel zeer interessant was om van meerdere personen de verhalen en ervaringen te horen, en hoe je precies je ‘sales-pitch’ moet houden. Het belangrijkste wat ik hieruit heb opgestoken is: begin je pitch met waarom je het doet. Het helpt enorm als je “ik geloof…” ervoor kunt zetten, want dan spreek je vanuit je hart.

In mijn geval dus: Ik geloof dat ik bedrijven kan helpen door hun producten duidelijker uit te leggen door middel van animaties of 3D renders.

En een andere tip is: ga toch even kijken wat voor verzekeringen er zijn voor ZZP-ers en sluit er ook een paar af! Het is dan niet verplicht, maar wel heel handig voor in de toekomst, mocht er toch wat gebeuren.

 

Fijn weekend, allemaal!


PS: mocht je nieuwsgierig zijn geworden naar de webinars, kun je ze altijd hier terugvinden: www.kvk.nl/campagne/klaarvoordestart/

 

Comments are closed.