De creatiespiraal

Elke creatieveling kent het wel: je wordt wakker, hebt een geweldig idee voor een project, je werkt er elke dag aan voor een week/maand/halfjaar (of zelfs nog langer), maar zodra het project klaar is, ben je ongelukkig. Je voelt je leeg, je hebt geen zin meer om uit je bed te komen en elk ander project wat bij je op was gekomen terwijl je bezig was aan Het Project, daar heb je nu dus geen zin of inspiratie meer voor!

Laat ik je dit vertellen: dit is normaal. Zoals elk jaar vier seizoenen heeft (winter, lente, zomer en herfst) heeft ook elk van ons een periode van bloei (lente/zomer) en een periode van rust nodig (herfst/winter).

Het enige wat ik je kan aanraden is om:

  1. Even de tijd voor jezelf te nemen. Je inspiratie komt wel weer terug.
  2. Schrijf de projecten op die je nog steeds wilt uitvoeren. Mocht je je dan een keer vervelen, kun je die lijst stap voor stap afwerken.
  3. Ga eens het internet afzoeken voor wat inspiratie. Ik gebruik sinds kort Pinterest en als ik wat leuks tegenkom, dan kan ik het gewoon opslaan in een folder. (Je kunt ook de plaatjes/bestanden downloaden en dit op je computer zetten)
  4. Of ga eens wat totaal anders doen: sporten, rondje wandelen, met je vrienden/collega’s op het terras zitten.

Ik hoop dat ik hiermee een paar mensen geholpen heb. Wat ik je ook nog aan kan raden is het boek de Creatiespiraal, van Marinus Knoope. Een geweldig boek wat de 12 stappen van de creatiespiraal uitlegt, inclusief voorbeelden.

Fijn weekend!

Comments are closed.