Waarom jezelf verbeteren zo belangrijk is

Ik blijf erbij, jezelf verbeteren is gewoon hartstikke belangrijk!  Ik heb 7 jaar over het VWO gedaan (Pfeiffer in mijn examenjaar, vandaar dat ik een jaartje extra moest doen) en dan nog eens 4,5 jaar over IGAD, mijn HBO opleiding. Dat is 11,5 jaar lang jezelf elke dag, elke week verbeteren. Natuurlijk is het niet leuk om een 4 te zien op die toets waar je zo hard je best voor hebt gedaan, maar als je het uiteindelijk omhoog weet te krikken naar een 5,6, dan is dat het beste gevoel in de wereld.

Dus waarom zouden we in ons alledaagse leven ook niet proberen om het beste eruit te halen? Er is altijd wel wat nieuws te leren! Er zijn natuurlijk altijd mensen die dit eng vinden en het niet durven, maar iedereen heeft baat bij jezelf verbeteren. Vooral wanneer je een zelfstandige ondernemer bent. Wanneer je succesvol wilt worden, moet je tijd besteden aan jezelf, niet alleen om een betere versie van jezelf te worden, maar ook om bij de tijd te blijven in je vakgebied (en dat geldt al helemaal voor het vakgebied waar ik in zit).

Als ondernemer, vraag jezelf eens: wat is je doel? Natuurlijk verschilt dit van persoon tot persoon. Sommigen willen beroemd zijn, anderen willen iets nalaten aan de generatie na ons, en sommigen doen het voor het geld. De volgende vraag die je moet stellen is: hoe ga ik dat bereiken? Of je nu talent hebt voor iets, of dat je je elke dag moet zwoegen, het maakt niet uit. Maar al die antwoorden komen voort uit het feit dat je jezelf wilt verbeteren!

Want waar je in gelooft is heel erg machtig, want daarop maak je jouw keuzes. Wanneer je nog niet echt in je eigen zelf en je eigen succes gelooft, dan moet je daaraan gaan werken. Dit kun je alleen doen door actief hiermee bezig te zijn, door bijvoorbeeld te leren/studeren en jezelf eens kritisch (durven) te bekijken. Je kunt beginnen door elke dag iets te lezen, of het nu een boek is, of de krant, lees! Andere manieren om jezelf te verbeteren zijn: een nieuwe taal leren, aan een nieuwe hobby/cursus beginnen, uit je comfortzone stappen, voor feedback vragen, een mentor/coach huren, een dagboek beginnen of slechte gewoontes afbreken.

Ik kan zo nog even doorgaan met dingen te noemen die je zouden helpen, maar zolang je niet van plan bent om jezelf te verbeteren, heeft het toch geen zin. Maar wanneer je wel van plan bent om hiermee door te gaan: keep at it! Je zult misschien geen veranderingen morgen of overmorgen zien, maar geloof me maar, op de lange termijn zullen ze aan het licht komen. Het was voor mij ook een hele kluif om van Autodesk Maya plotseling Autodesk 3DS Max te gaan leren, en oh sh*t wat heb ik een fouten gemaakt. Maar ook dat is aan jezelf werken en jezelf verbeteren..!

Hey, ik heb nooit gezegd dat het makkelijk zou zijn :,)

En vooral sinds het nieuwe jaar is gestart, dacht ik dat dit wel een passende blog zou zijn (jeweetwel, goede voornemens enzo..). Fijn weekend!

 

Comments are closed.