Mijn algemene voorwaarden

Ik heb vorige week (en begin deze week) tijd gespendeerd aan mijn algemene voorwaarden. En geloof me maar wanneer ik zeg dat het niet makkelijk is! Nu snap ik ook waarom de meeste van ons (waaronder ikzelf) deze lappen tekst overslaan. Sommige zinsconstructies zijn gewoon te lang. Maar het is me gelukt, en ik ben ook zeer tevreden met wat erin staat 🙂

Ik heb laatst een keer iets gehoord of gelezen over een freelancer die alleen het volgende in haar contract had staan: wat ze zou doen, wanneer ze het zou doen, op welke dagen dat er vergaderingen zouden plaatsvinden en wat zij verwachtte van de klant. Dit in mijn achterhoofd gehouden ben ik begonnen aan zelf mijn algemene voorwaarden te schrijven, met behulp van een paar voorbeeld documenten. Ik heb geprobeerd om de zinsconstructies zo simpel mogelijk te houden, zonder af te doen van de inhoud. Waarschijnlijk zullen deze voorwaarden nog gaan veranderen in de toekomst, maar voor nu zijn ze goed genoeg.

Een tip voor de ZZPers onder ons: stuur altijd je algemene voorwaarden mee met een offerte naar de klant! Bij grotere opdrachten is het misschien nog beter om de offerte en de algemene voorwaarden te laten ondertekenen.

Benieuwd naar mijn algemene voorwaarden? Je kunt de pagina hier bekijken. En heb je (spel)fouten gevonden, laat maar even weten! Alvast bedankt 🙂

Comments are closed.