5 tips om klanten aan je te laten denken

Klanten hebben is leuk. Je hebt sociale interacties met ze, je lost problemen voor ze op en ze zorgen voor brood op jouw plank. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat de klanten bij je blijven? Hieronder zal ik 5 tips op een rij zetten, zodat de klanten aan je herinnerd worden en ook bij je blijven.

  1. Hou een schema vast wanneer je blogs/vlogs/andere projecten op internet publiceert. Regelmatig je creaties de wereld in helpen zorgt voor consistentie en klanten of volgers waarderen dit enorm. Voor nog meer klanten of volgers, zorg ervoor dat je meerdere keren per week iets publiceert, het liefst 1x per dag!
  2. Zorg ervoor dat jouw oplossingen voor een bepaald probleem bij je (toekomstige) klanten aanspreekt. Maak er een verhaaltje van! Als klein kind vond je het toch leuk om verhaaltjes te horen? Gebruik dit dan ook voor je bedrijf om zo klanten te krijgen. Niemand zit te wachten op koude cijfers. Ze willen het probleem horen, en dan de geweldige oplossing die jij hiervoor kunt bieden! En: verhalen hangen vast met emoties, en emoties verkopen nu eenmaal goed.
  3. Geef mensen van tevoren al een kado, in plaats van na de aanschaf van jouw product/dienst. In ruil voor bijvoorbeeld hun emailadres, krijgen de klanten een gratis e-book, worden ze uitgenodigd voor een netwerkevent, of krijgen ze een gratis online cursus.
  4. Houd je content leuk en interessant en deel dit op social media (Facebook, LinkedIn, Instagram, etc), maar probeer je niet hoofdzakelijk te richten op verkoop. Mensen zitten juist op social media omdat ze zich op dat moment vervelen. Ze willen even niet herinnerd worden aan werk en sales. Als je wel wat wilt verkopen, doe dit dan aan het einde van je boodschap, zodat de persoon wel wat heeft gehad aan het eerste gedeelte van de content. Mensen houden van gratis informatie/producten (zie punt 3).
  5. Stuur je content meerdere keren de wereld in, op verschillende momenten op de dag of dagen van de week. Hier kan Meet Edgar bij helpen als je het zelf teveel werk vindt om maar steeds op die Publish, Share of Reblog knop te drukken. Er is altijd wel iemand aan het scrollen op Facebook/Tumblr/Instagram, maar geloof me maar wanneer ik zeg dat jouw berichtje verloren gaat in al die andere berichten. De kans dat 100% van je volgelingen je nieuwste blog leest is zeer klein. Dus wees niet bang, en deel je posts meerdere keren per dag! Als mensen niet geinteresseerd waren in je posts, dan waren ze allang gestopt met jou te volgen 😉

Ik hoop dat deze informatie je iets wijzer heeft gemaakt 🙂 Het zijn 5 makkelijke tips die iedereen kan volgen, je moet alleen wel even wat werk erin stoppen.

Mocht je vragen hebben, of nieuwe ideeen voor een blog, laat het me weten in de comments. Alvast een fijn weekend!

Comments are closed.