Inschrijving KvK

Zo, vanaf 11 mei is het dus officieel! Ik mag mezelf een zelfstandige ondernemer noemen! 🙂 Ik sta ingeschreven met het nummer 66005876 (en btw nummer: NL209336286B01). Het was even moeilijk voor de behulpzame man achter het (redelijke volle) bureau, want tja, in welke categorie plaats je iemand die zich in websites, logo ontwerp en 3D animaties verdiept? Makkelijk, dan plaats je ze gewoon onder “Ontwikkelen, produceren en uitgeven van software” en als nevenactiviteit “Overige dienstverlenende activiteiten op het gebied van informatietechnologie”. Daar valt dus eigenlijk alles onder wat ik doe, want ja “software” en “informatietechnologie” kan wel heel erg breed worden opgevat.

Maar nu begint dus het moeilijke gedeelte: klanten werven. Nou is het zo dat ik al wel wat dingetjes heb lopen, maar nog niets is officieel. Dus ken je iemand die wel een nieuw logo kan gebruiken, graag wil weten hoe de nieuwe bedrijfskantine eruit komt te zien, of die een animatie wil om hun nieuwste product uit te leggen? Stuur ze dan maar mijn kant op! 🙂

Verder ben ik nu bezig met informatie opslurpen over boekhouding, facturen schrijven, belastingaangifte doen, kijken van welke startersaftrekposten ik gebruik kan maken, etc etc. Ook ben ik van plan om mijn hulpmiddelen vrij op internet te zetten, zoals het kasboek wat ik gebruik, km registratie document, handige tips die ik heb gehoord of gelezen, en ga zo maar door. Wist je dat je als zzp-er je BTW nummer ook herkenbaar op je website moet zetten? De meeste geven alleen het KvK nummer zichtbaar, en sommigen doen zelfs dat niet eens, terwijl het wel verplicht is.

Ik ben ook van plan om elke week zo’n blog als dit te schrijven om kort aan te geven waar ik mee bezig ben, waar ik tegenaan loop en wat ik geleerd heb. En als je een vraag hebt over het zzp-schap, stuur me gerust een berichtje en dan zal ik proberen om zo goed mogelijk antwoord te geven.

Comments are closed.