Hulpmiddelen

Vandaag een blog over de hulpmiddelen die ik gebruik, inclusief korte uitleg en link.

Websites:

  • Pinterest. Je hebt hiervoor wel een account nodig, maar ik vind het een geweldig medium om plaatjes in verschillende boards op te slaan.
  • Tumblr. Ook hiervoor heb je een account nodig. Ik ben in 2013 gestart met een blog, waarop ik quotes ‘reblog’, motiverende plaatjes opsla, gifs of filmpjes plaats van series die ik leuk vind/vond, en ook om inspiratie op te doen.
  • Google Drive. Een geweldig medium om een lijst bij te houden met mensen waarmee je wilt samenwerken, of juist een plaats om te sparren met je collega (op afstand). Het voordeel van Google Drive is dat meerdere mensen tegelijkertijd samen in één document kunnen werken.
  • Instagram. Een mooi platform om snel kiekjes te plaatsen van je werk of privé leven. Ik gebruik het alleen om mijn 2D werk te laten zien, maar je mag me gerust volgen!
  • Youtube. Natuurlijk, wie kent Youtube niet? Een mooie website om allerlei filmpjes te bekijken, inspiratie op te doen en deze eventueel ook te bewaren in een playlist, om later nog eens te bekijken.
  • Trello. Misschien iets minder bekend, maar een handige plaats om te gebruiken als Project management system. Je kunt meerdere mensen uitnodigen voor je ‘board’. Je kunt een checklist maken, deadlines toevoegen, verschillende labels (en deze ook een naam geven). Superhandig voor als je meerdere projecten hebt lopen!

Programma’s:

  • Sticky Notes. Het zijn als het ware post-it notes die op je desktop verschijnen. Handig als je snel wat wilt opschrijven maar geen pen of papier bij de hand hebt 🙂 (Als het goed is zit dit standaard in Windows 7/8/10).
  • Fences, van Stardock. Een mooie toevoeging voor iemand die graag zijn/haar desktop netjes op orde wil hebben. Je kunt hokjes maken en daarin je shortcuts/snelkoppelingen plaatsen. Je kunt ze ook namen geven en makkelijk verslepen. Nog een voordeel: je hebt de keuze voor ‘meerdere’ desktops!
  • Microsoft Office (of Open Office). Ideaal om een kasboek te maken of een template voor facturen en offertes te maken.

Zoals je kunt zien zit ik op veel verschillende media platformen (ik zit ook op Facebook met mijn bedrijfspagina, dus als je mijn pagina nog niet geliked hebt, dit is je kans!). Ik probeer om op elk social media platform net iets anders qua content te plaatsen: dinsdags en vrijdags een foto op Instagram en Tumblr, vrijdags een blog die ik op Facebook promote, en elk interessant artikel/filmpje gaat direct op Facebook. Zo probeer ik toch een beetje een schema en structuur aan te houden en meer te laten zien van wat me inspireert of bezig houdt.

Als je vragen hebt, mail me gerust! En alvast een fijn weekend! 🙂

Comments are closed.