5 Tips om je taken met succes te volbrengen

Je hebt elke week wel veel ideeën en plannen die je wilt verwezenlijken in de (nabije) toekomst. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat die niet aan een ellenlange lijst van to do’s komen te staan? Hieronder zal ik je 5 tips geven om ervoor te zorgen dat jij je taken tot een einde doorziet.

  1. Wacht tot het juiste moment is aangebroken. ‘Zoveel ideeën, zo weinig tijd’ denk je misschien wanneer je nagaat juist hoeveel ideeën je hebt. De meesten zullen het daglicht toch niet halen. Maar wanneer je een Groot Idee hebt en je ziet duidelijk de weg die je moet nemen en de stappen die je moet zetten om tot je einddoel te komen, dan moet je er voor gaan!
  2. Begin er gewoon aan. Just do it! Wacht geen uur, dag of week, maar zet die eerste stap. De rest volgt vanzelf wel.
  3. Laat je niet afleiden. Hoe vaak hebben we onze emails en blog-schrijf-sessies al onderbroken om even het laatste berichtje op Whatsapp te lezen? Als je iets gedaan wilt krijgen, leg dan die telefoon even opzij, zet een muziekje aan waar je niet hard kunt meezingen (of zet de muziek even helemaal uit) en laat je voor de komende X aantal minuten niet afleiden.
  4. Zet doelen, maar richt je niet 100% op dat doel. En word ook niet te ongeduldig! Doelen zijn goed, maar de weg ernaartoe is belangrijker, want jij als persoon zult veranderen om dat doel te bereiken. En dat is veel meer waard dan een bepaald aantal volgelingen op je Instagram, een X aantal likes op je Facebook post of het papiertje dat je op het eind van je schoolcarrière krijgt.
  5. Lever altijd je beste werk. Deze spreekt voor zich, neem ik aan. De taken die je krijgt, of het nu van je baas is of van klanten, er komt een mate van verantwoordelijkheid bij kijken. Dus zorg ervoor dat je je beste werk levert!

Fijn weekend! 🙂

Comments are closed.