Schrikmoment

Woensdag was ik nog aan het twijfelen waar ik mijn volgende blog over zou gaan, maar na donderdagochtend wist ik het wel!

Ik ben sinds dinsdag er al niet lekker aan (kou geleden tijdens de kermis in het dorp). Donderdag ochtend ging mijn telefoon. Ik nam op, hopend op een klant! Maar niets bleek minder waar: het was een mevrouw van Bedrijvenpagina.nl. Ze had een verhaal van hoe ik klanten kon werven door mijn bedrijf op hun pagina te laten plaatsen. Ze had wel een gedeelte van mijn informatie (zoals mijn adres en de naam van mijn bedrijf), maar dan weer niet mijn emailadres. Mijn eerste reactie zou moeten zijn: hoe zijn ze aan mijn telefoonnummer gekomen? Maar waarschijnlijk omdat ik ziek en moe ben, drong dit niet tot me door. Het verhaal eindigde met de kosten voor dit leuke verhaaltje: 365,- exclusief BTW. En voordat ik het echt in de gaten had, werden mijn gegevens al gecontroleerd door een tweede medewerker. Ik gaf nog aan in het gesprek dat ik het toch wel veel geld vond, en dat ik dus niet zeker wist of ik ermee door zou gaan. Toen ik eenmaal opgehangen had, kreeg ik mijn twijfels.

Ik mijn vader gebeld, aangezien hij toch iets meer inzicht heeft in deze zaken. 365,- ex. BTW (wat neerkomt op zo’n 440,- euro) is toch wel veel geld. Hij gaf aan dat ik de mevrouw terug moest bellen en aan moest geven dat ik er toch niet mee akkoord ging. Ik heb ook nog de algemene voorwaarden erbij gepakt, en daar stond in dat ik binnen 7 dagen na factuurdatum kosteloos kon opzeggen, mits mijn bedrijf niet genoemd was op de website. En ziedaar: ik stond al vernoemd! Maar ik had nog geen inloggegevens ontvangen of iets!

In die twee uur daarna heb ik wel 20 keer geprobeerd te bellen, maar het nummer was altijd bezet. Vervolgens krijg ik een email binnen van mijn vader met horrorverhalen van mensen die voor een jaar vastzitten bij Bedrijvenpagina, dat ze de rechter hebben moeten inschakelen, dat er gedreigd is geworden via de telefoon, etc etc. Ook omdat ik er al niet lekker eraan was, en ook nog eens alleen thuis, met alleen maar mijn mobiel bij de hand, was ik helemaal in paniek.

Na 3 uur dik in de stress te hebben gezeten, belde pap me op om te melden dat ik niet meer bij Bedrijvenpagina op de site stond vermeld. Hij heeft meerdere keren met de service afdeling gebeld in die afgelopen 3 uur en het heeft geholpen. Het enige wat ik kon doen was een klein ‘dankjewel’ mompelen tussen de tranen door. Het is nu nog maar afwachten of dit verhaal nog een staartje krijgt, maar ik hoop grondig van niet.

Ik heb mijn lesje op de harde manier geleerd: zodra iemand je opbelt met een geweldig verhaal over hoe jij klanten kunt werven door bij hen te adverteren, ga na 1) hoe ze aan je telefoonnummer komen en 2) vraag wat dit allemaal kost. Stem met niets in. Want zelfs goedkeuring geven via de telefoon kan al gezien worden als toestemming. En 3) geef jezelf niet de schuld, zoals ik wel al de hele dag doe (ik ben echt kwaad op mezelf, en ik vind mezelf dom, want ik zou beter moeten weten).

Hopelijk kan ik toekomstige ZZP-ers waarschuwen met dit bericht. Als iets leuker nieuws: ik heb mijn eekhoorn animatie af! 🙂 Die kun je vinden onder Animaties > Eekhoorn animatie.

Fijn weekend!

P.S: ik heb een blog geschreven na meerdere telefoontjes die ik sindsdien heb gekregen, waarbij ik uitleg wat we precies hebben gedaan. Deze blog vind je hier Hulp gevraagd / Aggressieve verkoopmethodes

Comments are closed.