5 Tips om die stress te verlichten

Elk persoon heeft wel eens te maken met stress. Je productiviteit kan hierdoor soms flinke klappen oplopen en het is aan jou om daar creatief mee om te kunnen gaan. Hieronder staan wat leuke manieren om om te gaan met stress:

  1. Lunch buiten de deur. Een andere omgeving is juist goed voor je productiviteit. Als je dit nog eens kunt combineren met een vriend/vriendin om weer eens bij te kletsen, heb je een win-win situatie!
  2. Sport tussendoor. Ik doe dit vaker op een dinsdag- en donderdagochtend, zodat ik mijn hoofd leeg kan maken. Nu wil dit niet altijd goed lukken (soms ren ik met moeite een kwartier op de crosstrainer, soms haal ik met gemak 38 min!), maar wanneer ik me daarna gedoucht heb, voel ik me wel een stuk beter, en ook een stuk energieker.
  3. Spreek met de klant buiten af. Het zou toch ideaal zijn, als je op een mooie wintermiddag (nu ik dit schrijf is het net 1 graad buiten geworden) in het bos een wandeling kunt maken, samen met de klant. Heerlijk die buitenlucht! En een ideale stressverlichter.
  4. Even een belletje doen. Wanneer het allemaal teveel wordt, bel een vriend/vriendin of een collega op waar je even al je lasten bij neer kunt leggen. Je hoeft het niet allemaal zelf te doen.
  5. Ga even wat doodlen. Misschien wel mijn favoriete stressverlichter: doodling! Ook al denk je niet te kunnen tekenen, ga tekenen wat het eerste bij je opkomt. Of doe het volgende: teken willekeurig een lijn kris-kras over het papier, maar laat de pen/het potlood niet van het papier komen totdat je een behoorlijk aantal lijnen op papier hebt. Ga dan eens kijken wat je erin ziet. Is het een oud vrouwtje? Misschien een of andere alien? Laat je creativiteit de vrije loop en kijk eens wat eruit rolt.

Het leven als een freelancer kan heel romantisch zijn (je eigen schema bepalen, thuis in de pyjama op de bank werken, tijd met je familie doorbrengen wanneer het jou uitkomt), maar af en toe kan het ook een beetje te druk worden. Hopelijk kunnen deze tips je helpen om wat beter met je stress om te gaan.

Fijn weekend!

Comments are closed.