VR: de trend van 2017

Zoals jullie misschien weten, heb ik meerdere keren bij VRStudio in Heythuysen op kantoor gewerkt. Christian, de eigenaar, heeft sinds begin dit jaar een enorme stijging gezien in bedrijven die zich willen gaan richten op VR (Virtual Reality). Ook andere websites zeggen dat VR een belangrijke rol gaat spelen in 2017. Vorig jaar, 2016, stond in het teken van de hardware, maar dit jaar wordt het het jaar van de VR software.

Funda is bijvoorbeeld al bezig om VR te integreren, zodat huizenzoekers virtuele bezichtigingen kunnen doen via de Oculus Rift. Enkele (kleine) nadelen zijn wel, dat de huizenbezoeker naar een makelaar moet gaan, eentje die ook nog eens een Oculus Rift op kantoor heeft liggen. En er moeten 360 graden foto’s zijn gemaakt van het huis, want anders kun je zelf net zo goed thuis de website van Funda openen en foto’s van het huis bekijken. Verder las ik dat Funda het alleen voor de Oculus Rift wil gaan doen, en geen andere software. Beetje jammer, want vooral de HTC Vive is nu erg vergevorderd op het gebied van VR. En de Google Cardboard is een hele goedkope variant voor VR, waarbij je een kartonnen bril krijgt waar je alleen maar je telefoon in hoeft te zetten, en ziedaar! VR!

Een andere toepassing van VR, waar ik echt naar uitkijk, zijn Modal VR en The Void. Dit is VR software zoals we die nu kennen, maar dan een maatje groter. Zeg maar, een industriehal tot voetbalveld-maatje groter. Je krijgt sowieso een VR-bril op, maar het oppervlak waar je kunt lopen, is een stuk groter. Bekijk maar eens de filmpjes! Het verschil is dat bij The Void ook echte props zijn gebruikt: muren zijn opgesteld en je krijgt een wapen in je handen gedrukt. Bij Modal VR zag ik tot nu toe alleen maar bewegingen die dan bepaalde acties uitvoeren, afhankelijk van welk ‘spel’ je doet.

Ik zou het echt supertof vinden als ik ooit hieraan mee kan werken! Ik denk dat ik het wel gewoon zal houden bij games zonder schrikelement, want mijn vriend moest voor mij Dead Space gaan spelen, omdat ik het echt niet durfde :,)

Fijn weekend!

Comments are closed.