2019 Goals

Het is 2019, dus tijd voor nieuwe goals!

Ik heb al bijna 2 jaar nu niet meer iets geplaatst op mijn blog. Dit is puur vanwege het feit dat ik het te druk had om iets aan mijn website te doen (en als ik tijd had, had ik er niet zo heel veel zin in, of geen inspiratie.)

Dus, meteen een nieuwe goal voor dit jaar! Ik ben van plan om minstens 12 blogs te plaatsen dit jaar. Elke maand een zou toch wel moeten lukken, of niet dan? Inmiddels heb ik al een lijstje met enkele onderwerpen erop die ik graag wil verwerken in mijn toekomstige blogs.

Een andere goal voor dit jaar is, minstens 2 persoonlijke projecten maken. Ik heb wel een paar persoonlijke projecten lopen, maar vaak is het zo dat ik halverwege het project inspiratie verlies en het dan maar links laat liggen. Totdat ik natuurlijk weer eens mijn computer opschoon en denk “Ohja, hier was ik nog mee bezig!” Dus dit jaar wil ik er minstens 2 volledig afmaken, en deze ook op mijn portfolio zetten.
Als sub-goal wil ik ook meer gaan tekenen, want dit is er ook een beetje bij ingeschoten de laatste tijd. Gewoon lekker schetsen, maakt niets uit wat, zolang ik maar meerdere keren per week mijn potlood oppak en iets op papier zet.

Een ander doel, wat ik zeker wil bereiken dit jaar, is het volgen van een online cursus met betrekking tot Arnold (render software voor Maya). In eerste instantie zou ik dit gaan volgen eind januari, maar omdat ik rond die tijd ga verhuizen, zal ik het instapmoment van de cursus moeten verplaatsen naar april.
Voor het werk gebruik ik de render software Arnold, omdat deze standaard in Maya 2018 en 2019 zit verwerkt. Ik heb al echt enorm veel geleerd van Youtube filmpjes, zelf experimenteren en op internet vanalles opzoeken, maar de rendertijd is toch nog steeds af en toe een knelpunt. Vooral als de renders, of de animatie, binnen een week af moet zijn. Ik hoop dat door middel van deze cursus, die 5 weken zal duren (en waarbij je gemiddeld 10-15 uur per week zoet bent daarmee), mijn rendertijd wordt verkleind terwijl het geen afbreuk doet aan de kwaliteit van de plaatjes.
Deze cursus zal ik trouwens volgen via cgmasteracademy.com. Er staat hier een heleboel cursussen, allemaal voor de CG artists, dus ik denk dat als deze cursus me bevalt, ik er zeker meer wil volgen.

Als laatste goal wil ik zorgen dat ik aan het eind van dit jaar een studio voor mezelf heb ingericht waar ik rustig kan werken, maar waar ik tegelijkertijd ook inspiratie kan opdoen. Ik heb voorheen alles vanuit mijn slaapkamer gedaan, maar het is toch beter om hiervoor een specifieke plaats te hebben.

Op zich moeten deze goals wel te halen zijn, maar je weet maar nooit wat het nieuwe jaar zal brengen 🙂 Op het eind van 2019 ga ik zeker weer reflecteren op deze blog post om te kijken wat ik wel en niet bereikt heb dit jaar.

In ieder geval wens ik jullie allemaal de beste wensen voor 2019 en dat het nieuwe jaar je ook nieuwe uitdagingen mag brengen!

Comments are closed.